Emma Tornegård Torngård

Tack vare Bacticam hinner

Emma nu med juverhälsoarbetet

Emma är på god väg att uppfylla sitt mål om att själv få bättre koll på vilka bakterier i besättningen som orsakar vad, hur de sprids och hur hon bäst kan motverka dem.

"Det bästa med Bacticam är att det är enkelt"

Emma Torrnegård Torngård

Emma Tornegård, Ägare
Degerhamn, Sö Öland

Gården

  • 200 kor

  • 4 Robotar

  • Konventionell drift

Lösningar:

Symboler-2020-22.png
Symboler-2020-24.png

Det Emma Tornegård älskar med sitt företag är att all energi och allt arbete hon lägger ner får hon själv ”skörda”. Gör hon jobbet så bra hon bara kan så resulterar det i gladare och nöjdare djur.

Med hjälp av Bacticam säger hon att hon fått en spark i ändan att i större utsträckning provta och odla vilket kommer att gynna hennes besättning i längden.

Hon fortsätter med att det allra bästa med Bacticam är att det är enkelt: i skåpet finns allt du behöver för att snabbt kunna odla dina egna mjölkprover och sen få rekommenderad åtgärd. På södra Öland har veterinärerna just inte ”vägarna förbi” och då är det extra värdefullt.

”Förut hann jag inte med juverhälsoarbetet. Nu är det bara att hitta kon, ta mjölkprov, sätta odlingen, klart!”

citat-03.png

Nu har hon dessutom allt på ett ställe och olika rådgivare får också en snabb överblick. Innan hade hon det uppskrivet på lappar här och där allt eftersom veterinären ringde om vad som växte – för som hon säger, det är ju inte alla gånger jag sitter på kontoret när veterinären ringer.

”Nu finns all information på ett ställe och olika rådgivare får också en snabb överblick”

citat-03.png

Med hjälp av Bacticam har hon fått större inblick i vad hon har för bakterier på gården som hon driver med familjen.

citat-03.png

”Nu har jag större inblick i vad jag har för bakterier hos djuren”

Målet för Emma är att själv få bättre koll på vilka bakterier som orsakar vad, hur de sprids och hur hon bäst kan motverka dem. Hon är på god väg!