kor sonarp.jpg

Väntan är över – mjölkprovsvar utan postgång är här!

Vi har besökt Ann Nilsson på Sonarps Lantbruk som ända sedan hon blev mjölkbonde efterfrågat ett snabbare sätt att få provsvar på mjölkprover. Bakterieklassificeraren Bacticam är lösningen som hon nu har haft installerad på gården i drygt ett halvår.  

Ann Nilsson, ägare av Sonarps Lantbruk.

SONARP Ann Nilsson äger och driver mjölkgården Sonarps Lantbruk tillsammans med hennes man Jonas och sonen Filip. De har en besättning på drygt 100 mjölkkor och mjölkar i robot. På Sonarps Lantbruk är avel ett stort intresse och de har många välrenommerade kor.

 

Trevligt att vara här! Hur kom det sig att du började med Bacticam?

Vi har pratat med Agricam på olika mässor och en lösning likt Bacticam är någonting som vi har efterfrågat hela tiden som vi varit mjölkbönder: att själv kunna ta ett mjölkprov, odla det och få ett svar utan att behöva få ut en veterinär på gården, som både kostar ganska mycket pengar och tar tid. Med Bacticam går det mycket fortare!

 

Vad är den största fördelen med Bacticam?

Att vi oavsett veckodag och tid på dygnet kan ta ett mjölkprov och sätta det här och få ett snabbt svar utan postgång.

Bacticam är något vi har efterfrågat under hela tiden som vi har hållit på med mjölkproduktion. Fördelen är att vi kan ta mjölkprovet och odla det själva. Oavsett veckodag och tid på dygnet så får vi ett snabbt svar. 

Hur var det att komma igång med Bacticam?

Vi fick en bra introduktionskurs och bra instruktioner om hur vi använder det. Sen har vi ju möjligheten att hela tiden ställa frågor om vi stöter på problem eller behöver ha en uppdatering på hur det är vi ska göra

En av Sonarps glada kor!

Kolla in videon från när vi var och besökte Ann!

Sonarps Lantbruk har tröttnat på osäkra postgångar och långsamma provsvar. Känner du detsamma?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Älskar du kor och vill ha inspiration och uppdateringar om när någon av våra veterinärer har skrivit ett blogginlägg? Då ska du signa upp för vårt nyhetsbrev!

Vi håller dina uppgifter säkra och du kan när som helst avanmäla dig.

Vi hörs i mail-inkorgen!

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+fä
Besöksadress

Agricam AB

Teknikringen 7

583 30 Linköping

E-post

info@agricam.se

+4676-861 99 08

  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
Följ oss!

© Agricam AB. All rights reserved.