Sensorer

Bacticam     

Ta mjölkprover och odla direkt på gård och få resultat inom 24 timmar från färdig odling. Med hjälp av en mobilkamera och AI detekterar vi bakterier i odlingsplattan, se bilden på prototypen. Med en innovativ app loggas provresultaten så att du och din veterinär kan se mönster i bakteriefördelningen både på besättnings- och individnivå.

Just nu utvecklar vi en beta-prototyp i samarbete med SVA och med stöttning av EIP. Vill du testa beta-prototypen eller veta mer när vi har en färdig produkt? Klicka på knappen nedan för att läsa mer och anmäla ditt intresse!

Detekterar de vanligaste förekommande bakterierna

Minskar ledtiden

Snabbare möjlighet till rätt behandling

”Med Bacticam känner vi att vi kan få en betydligt kortare svarstid på proverna så att vi på det sättet kan göra rätt behandlingar.” 

 

Värmekamerasystem

Agricams värmekamerasystem genomför automatiskt daglig analys av juverhälsa i samband med mjölkning. Systemet identifierar förstadie till klinisk mastit upp till fyra dagar innan utbrott genom att identifiera avvikande temperatur i juvret.

 

Larm skickas automatiskt till mjölkplatsen i realtid och kon kan behandlas på naturlig väg med liniment istället för med antibiotika. Sjukdomar förebyggs och produktionen hålls intakt.

1/4
 

Ketosmätning

Att mäta näringsbalansen med en ketosmätare ger en tidig signal om kon är på efterkälken i näringsbalans, redan innan hon fått synliga problem. Då har du möjlighet att hjälpa henne komma ikapp och undvika problem framåt. Du kan också lägga ihop värden från flera kor för att få ett grepp hur bra korna klarat sig igenom den känsliga perioden. På så sätt kan du tidigt förändra villkoren för de kor som ska kalva.

 

✓ Enkel att använda

✓ Upptäcker problem innan korna mår dåligt

✓ Bra både för individ och besättning

 
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Älskar du kor och vill ha inspiration och uppdateringar om när någon av våra veterinärer har skrivit ett blogginlägg? Då ska du signa upp för vårt nyhetsbrev!

Vi håller dina uppgifter säkra och du kan när som helst avanmäla dig.

Vi hörs i mail-inkorgen!

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+fä
Besöksadress

Agricam AB

Teknikringen 7

583 30 Linköping

E-post

info@agricam.se

+4676-861 99 08

  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
Följ oss!

© Agricam AB. All rights reserved.

ny agricamlogga.png