Värmekamerasystem
✓ Upp till 50% färre kliniska mastiter
✓ Ökad mjölkmängd upp till 10%
✓ Minskat celltal upp till 30%
Agricams värmekamerasystem genomför automatiskt daglig analys av juverhälsa i samband med mjölkning. Systemet identifierar förstadie till klinisk mastit upp till fyra dagar innan utbrott genom att identifiera avvikande temperatur i juvret.
Larm skickas automatiskt till mjölkplatsen i realtid och kon kan behandlas på naturlig väg istället för med antibiotika. Sjukdomar förebyggs och produktionen hålls intakt.
Priset beräknas på antal kor och behov.

Våra produkter
Effektiviserat djurhälsoarbete
Att driva lantbruk innebär många utmaningar. För att produktionen ska fungera smidigt är det mycket som ska stämma, inte minst djurens välmående. Om korna mår bra producerar de bättre, och lantbrukaren får en högre avkastning på mjölken. Därför är det viktigt att arbeta förebyggande med djurens hälsa.
Vi ser djurhälsoarbetet som en pyramid. I botten läggs grunden med friska kalvar, en god näringsbalans och friska klövar. När man har de förutsättningarna kan man få till en god juverhälsa och fruktsamhet. I toppen av pyramiden når man en välmående produktion och ekonomi.
Djurhälsoarbete utifrån ett helhetsperspektiv
Agricams produkter och tjänster tar ett helhetsgrepp om djurhälsoarbetet uppdelat i tre kategorier: sensorer, VetLink och kovård. Sensortekniken identifierar avvikelser i produktionen, VetLink tar fram konkreta åtgärder baserat på den insamlade informationen och skapar långsiktiga handlingsplaner. I handlingsplanerna spelar våra produkter inom kovård en stor roll – de förhindrar sjukdomar.

Åtgärder anpassade efter just er gård
För att det här arbetssättet ska passa in i lantbrukarens pressade vardag finns vi alltid närvarande. Vi testar ut vad som fungerar för just er, ser till att allt fungerar som det ska i den dagliga driften, analyserar resultaten och sätter in rätt åtgärder. Inget i arbetet ska vara onödigt, det ska vara tydligt att alla insatser gör en skillnad.
Varför Agricam?
”Man får en större andel djur i de lägre juverhälsoklasserna. Cellerna sjunker och mjölkavkastningen kan därmed öka.”

- Eva Olsson, Bergs Säteri
