Strategiveterinären som paddlar tvåmanskajak med sin hund och räknar taktslag på allt hon hör

I början av året utökade vi vår veterinäravdelning med Sofia Gunnarsson, Strategiveterinär. Hon har bara jobbat här sen januari, men har redan gjort ett stort intryck på oss och bidragit med sjuhelsikes mycket. Vi har ställt några frågor till henne för att du ska få lära känna henne!


Sofia Gunnarsson Strategiveterinär på Agricam

Hej Sofia! Du började hos oss på Agricam i början av året, vad ska du göra hos oss?

- Än så länge har jag ägnat mig mycket åt vår bakterieklassificerare Bacticam. Jag har tagit fram material som behövs till installationen och utbildningen, men också hållit i utbildningar ute på gårdar. Framöver kommer jag också jobba en del med strategiska frågor för djurhälsan hos våra kunder. Så jämfört med en ”typisk” veterinärtjänst kommer jag inte arbeta lika mycket praktiskt ute på gård.


Arbetat praktiskt ute på gård har du gjort en del förut, berätta lite om din tid som veterinär!

- Jag tog examen från veterinärutbildningen lagom till millennieskiftet. Sedan dess har jag jobbat på Distriktsveterinärerna på olika stationer. Jag började en sommar uppe i Jämtland, sen var jag runt på en del olika stationer innan jag landade i Linköping/Väderstad. Med tiden har det blivit mer och mer ko och besättningsarbete.


Hur kom det sig att det blev mer och mer ko?

- För att kossorna var roligast och bönderna var de trevligaste djurägarna! De är fantastiska att jobba med för de får saker gjorda, har mycket kunskap om sina djur och har mycket att bidra med i samarbetet med veterinärer.


Även om du inte visste från början att det var kossor du ville jobba med, när visste du att du ville bli veterinär?

- Att bli veterinär fanns med som en tanke ända sedan jag var liten. Ett tag där ville jag också bli marinbiolog, men sen slutade det med veterinär ändå!


Det tackar och bockar vi för, så att du är här med oss idag! Vad har du för känsla än så länge om att jobba på Agricam?

- Det är en väldigt positiv stämning med en härlig blandning av personer med olika kunskapsområden. Jag tycker också det är roligt att företaget utvecklar nya produkter och tjänster för att ta ko-sidan ännu längre fram i sin utveckling.


Vi tycker det är jättekul att ha dig här hos oss som en del av den härliga mixen, med din energi och kunskap om kossor! Har du någon dold talang eller något annat du är expert på, förutom kossor?

- Jag har lett pass på Friskis & Svettis, och brukar åka kajak en del med min hund i en tvåmanskajak.


Har du tips på något ställe att kajaka?

- Sankt Anna skärgård!


Och hunden, berätta mer! Vad är det för ras, vad heter han?

- Han är en Holstein-färgad Bullterrier som heter Voltaire eftersom han alltid varit lite klumpig och gjorde volter in i väggen när han var liten.


Barn och hund paddlar kajak

Hunden Voltaire och Sofias dotter Elsa-Lo paddlar kajak.


En sista fråga, vad lyssnar du helst på för musik?

- Omväxling förnöjer brukar jag säga, men jag är definitivt inte allätare för säger nej till en hel del. Jag är ett gammalt KENT-fan som hängt med sedan deras första platta, och lyssnar på allt från Ane Brun till Evert Taube, Blur… och dotterns barnlåtar! Men jag har också en konstig inställning till musik som gammal Friskis-ledare. Jag räknar BPM (taktslag per minut) på allt jag hör.


Läs också: Pianospelande teknikchefen som tillverkat handgjorda chokladpraliner

 

Vill du jobba med oss på Agricam? Tryck här för att läsa mer om våra lediga tjänster.