Nya marknadschefen Lovisa hugger gärna in på gårdenHon kommer närmast från LRF Media, där hon var digital utvecklingschef. Hon är hundägare, musikälskare och kreativ i köket. Nu blir Lovisa Madås ny marknadschef på Agricam.

Vad lockar dig med Agricam?

– Kombinationen banbrytande teknik som bidrar till att lösa en viktig hållbarhetsutmaning i form av minskad antibiotikaanvändning, teamet, och potentialen framåt – djurhälsa står inför en enorm digitalisering. Att få kliva in i ett agtech-bolag med stark tillväxt inom djurhälsosektorn och som aktivt bidrar till minskad antibiotikaanvändning känns grymt motiverande.


Vilken bakgrund har du?

– Jag har tillbringat större delen av min yrkeskarriär inom media, kommunikation och varumärkesutveckling. Närmast kommer jag från LRF Media, det gröna näringslivets mediehus. Där var jag digital utvecklingschef, och sedan initierade jag och drev framtidsplattformen AGFO inom samma bolag.


Jag är avbytare på ett småskaligt lantbruk med cirka 20 djur i besättningen

Du har rollen som CMO, vad innefattar den?

– Jag ansvarar för kommunikations- och marknadsföringsarbetet när Agricam nu expanderar, såväl nationellt som globalt.


Woody i gröngräset.

Agricam är något av ett hundägarställe. Hur känns det?

– Hundra procent bra. Som relativt nybliven hundägare känns det tryggt med kollegor som har hundkoll. Själv har jag en welsh springer spaniel; Woody.


Vad är din relation till kor?

– Jag är avbytare på ett småskaligt lantbruk med cirka 20 djur i besättningen, i Stockholms skärgård. Och under mina år på LRF Media har jag besökt många gårdar, såväl stora som små. Så relationen är god – och jag är nyfiken på att lära mig mer.
Tre saker vi inte vet om dig?

– Mycket stort musikintresse, och går gärna på klubb till tidig morgon.

– Jag har svart bälte i att laga kreativa rätter utifrån vad som finns i kylskåp, frys, skafferi.

– Blixten har slagit ner i mig en gång.


Så vilka tre låtar får dig att stanna kvar på dansgolvet?

– Oj, den var tuff. Men eftersom jag är gillar både raka technotakter, synth och disco så får det bli en mix; Don´t Leave Me This Way med Thelma Houston, A Different Hum med Paradox Obscur, och så avslutar vi med Alive med Daft Punk. Vi ses på golvet!