Veterinärer

Symboler-2020-24.png
Symboler-2020-22.png

Miranda Blad

”Med Agricams sammanställda data slipper veterinären göra allt grundarbete själv varje gång.”

Nyligen utökade Agricam sitt team med ytterligare en studentambassadör från SLU – Miranda Blad! En glad veterinärsstudent som älskar att paddla havskajak och att hänga ute i naturen. Vi snackar om studentambassadörsskapet, digitala lösningar, framtiden och såklart allas hjärtefråga – kor!

Miranda Blad studentambassadör
Symboler-2020-24.png
Thomas Manske

Thomas Manske

” Systematisk testning av kors energi- och kalciumbalans efter kalvning kan visa hur besättningen ”mår” … (för) 50–70 % av alla kor kan ha någon form av hälso- eller produktionsstörning kring kalvning, synlig eller ej.”

Information om kalvande kors energibalans - ”koll på ketos” - bör ligga till grund för rådgivning avseende sjuklighet och suboptimal produktion i tidig laktation. Det bör också ligga till grund för övervakning av skötsel, utfodring och inhysning av sinkor, för att därmed kunna förebygga överdriven negativ energibalans och för att visa att förbättringsarbetet ger resultat för besättningen!

Symboler-2020-22.png
Jesper Ordell Veterinär

Jesper Ordell

 ”För dig som är veterinär är Bacticam en stor möjlighet!”

Bacticam är inget hot utan en stor möjlighet för dig som är besättningsveterinär, med eller utan ViLA säger Jesper Ordell, veterinär. Läs mer om hur han ser på tekniken som Agricam utvecklar.  

Symboler-2020-22.png
Josefin Andersson Veterinär

Josefin Andersson

"Under studietiden odlade jag bakterier ungefär 15 gånger - Agricams klassificerare har ju tränat så mycket mera, 24 000 gånger. Ju mer den tränas ju smartare blir den."

Josefin börjar nu sin karriär i Västergötland som nyutexaminerad veterinär och hon berättar om hur Agricams lösningar kommer att underlätta i arbetet, och om sin kärlek till kor.