bakgrund-green.png

Lantbrukare

Frömansgården

 ”Häng på – Bacticam är en viktig del för utvecklingen inom lantbruk”

Nu har gården i Dala-Järna varit igång med Bacticam i några månader och har mycket att dela med sig av.

Lantbruket i Duvered

 ”Tar vi hand om korna så tar de hand om oss”

Berith delar med sig av enkla tips på hur man drastiskt kan förbättra djurhälsan och produktionen per ko. Hon berättar också om hur Bacticam hjälper henne.

Torngård

"Förut hann jag inte med juverhälsoarbetet. Nu är det bara att hitta kon, ta mjölkprov, sätta odlingen, klart!"

Med hjälp av bakterieklassificeraren Bacticam är Emma på god väg att uppfylla sitt mål om att själv få bättre koll på vilka bakterier i besättningen som orsakar vad, hur de sprids och hur hon bäst kan motverka dem.

Sonarps Lantbruk

"Väntan är över – mjölkprovsvar utan postgång är här!"

Vi har besökt Ann Nilsson på Sonarps Lantbruk som ända sedan hon blev mjölkbonde efterfrågat ett snabbare sätt att få provsvar på mjölkprov. Bakterieklassificeraren Bacticam är lösningen!

Vadsbo Mjölk

"Med Agricams system halverade vi antalet mastiter under det första året samtidigt som antibiotikaanvändningen minskade."

Den stora gården Vadsbo Mjölk har sedan 2013 bevakat sina kors juverhälsa med Agricams värmekamerasystem. Förmannen Henrik på Vadsbo Mjölk ser positivt på en fortsatt digitalisering. Gården ingår i projektet VetLink och har både Agricams värmekamerasystem och Bacticam installerat. 

Färanäs

"Framförallt tänker jag att jag får svar snabbare då jag kan göra allt själv."

Största fördelen Cilla Engström på Färanäs ser med bakterieklassificeraren Bacticam är att slippa postgången och få snabbare provsvar. Läs mer om hur hon planerar att arbeta med Bacticam på hennes gård.

Womtorp Lantbruk

”Spännande, nytt och innovativt!”

Christina Winblad, en av ägarna av Womtorp Lantbruk & Entreprenad är en av de första att installera vår prototyp av bakterieklassificeraren Bacticam på gården. I denna kundhistoria delar hon med sig av hennes förväntningar och tankar!

Tyskagården

”Det visade det sig att förstakalvarna mår bättre av att först få gå med den äldre VIP-gruppen där de har kortare väg till foderbordet.”

Genom att mäta näringsbalansen hos de nykalvade identifierade Tyskagården nya viktiga insikter om förstakalvarnas energiförsörjning. Med den nya insikten minskade gården sina tidiga ketoser till näst intill inga genom att göra några förändringar!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Älskar du kor och vill ha inspiration och uppdateringar från Agricam? Då ska du signa upp för vårt nyhetsbrev!

Vi håller dina uppgifter säkra och du kan när som helst avanmäla dig.

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+fä
Besöksadress

Agricam AB

Teknikringen 7

583 30 Linköping

E-post

info@agricam.se

+4676-861 99 08

  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
Följ oss!

© Agricam AB. All rights reserved.