Exjobb

Börjar det bli dags att göra ditt exjobb? Är du intresserad av bildbehandling? Tycker du det är kul att använda teknik för att göra bra saker? Då är vi det du söker!

Vad vi gör

Agricam är ett mjukvaruföretag med inriktning mot lantbruk. En av våra befintliga tjänster, som tillhandahålls som en Software-as-a-Service, detekterar begynnande inflammation i mjölkorganet hos kor för att göra det möjligt att arbeta förebyggande mot sjukdom, reducera användningen av antibiotika samt öka lönsamheten för lantbrukaren.

För att åstadkomma detta används bland annat värmekamerateknik, bildbehandling, maskininlärning och statistik. För att kontinuerligt förbättra vår tjänst utvecklar vi även interna verktyg för systemövervakning och analys samt data- och bildanalys.

Just nu har vi tre olika förslag på exjobb:

1. Analys av värmebilder

Värmekamerasystemet vi använder samlar in bilder på kor när de går förbi de uppsatta kamerorna på gården. För att mappa rätt bild till rätt ko används RFID-teknik och den förväntade tiden det tar för en ko att passera systemet. Vi vill undersöka möjligheten att skapa en mer effektiv koppling mellan kor och bilder genom att studera hur kon rör sig mellan bilderna i sekvenserna.

2. Filtrering av relevant information i bilder

I dagsläget finns en algoritm som identifierar mjölkorganet i bilden. Med hjälp av bildbehandlingsteknik vill vi filtrera bort irrelevant information ur bilderna såsom bakgrundsbrus och felaktiga pixelvärden.

3. ekonomiskt beslutstöd för lantbrukare

Värmekamerasystemet larmar när en ko har en begynnande inflammation i juvret för att lantbrukaren ska kunna agera och ge förebyggande behandling. Ibland larmar dock systemet fler kor än vad lantbrukaren har möjlighet att behandla. I dagsläget tar lantbrukaren själv många egna prioriteringsbeslut baserat på erfarenheter. Men vi tror att det går att skapa en smart, digital lösning som kan fungera som stöd för lantbrukaren vid dessa beslut.

 

Målet med det här exjobbet är därför att identifiera vilka kor som är mest värdefulla ur ett ekonomiskt perspektiv. Detta kan göras genom att först identifiera faktorer som påverkar kons värde, därefter sammanställa information från lantbrukare, veterinärer och Agricams egna data och jämföra olika variabler med varandra. Från den datan kan du dra slutsatser om hur korna ska prioriteras.

Vem du är

Du läser ett tekniskt program och är intresserad av bildbehandling.

Kontakt

För mer information eller ansökan, kontakta erika.anderskar(a)agricam.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Älskar du kor och vill ha inspiration och uppdateringar om när någon av våra veterinärer har skrivit ett blogginlägg? Då ska du signa upp för vårt nyhetsbrev!

Vi håller dina uppgifter säkra och du kan när som helst avanmäla dig.

Vi hörs i mail-inkorgen!

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+fä
Besöksadress

Agricam AB

Teknikringen 7

583 30 Linköping

E-post

info@agricam.se

+4676-861 99 08

  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
Följ oss!

© Agricam AB. All rights reserved.

ny agricamlogga.png